Bara lite söndags funderingar.

Vad vet jag om det här, men det är i alla fall tankar som föds då logiken är lite diffus. ( Ledsen att jag inte klarar av att uttrycka mig med få ord )


Varför har man skatt i ett samhälle?


Antagligen för att bygga upp ett tryckt och fungerande samhälle med bl.a Infrastruktur, Skolor, Sjukvård, Pensioner, Tull, Polis o.s.v Helt enkelt ett fungerande och jämlikt samhälle skulle jag tro.


Men när skatten stjälper samhället ?????


Bensinen som ligger över 21 kr litern och dieselkostnader som ligger över 24 kr litern plus en extra dieselskatt varje år på dieselbilar.På dessa drivmedelsprodukter är ju skatten överrepresenterad och skulle kunna gå att reglera till ett mer rimligt pris på bensin och diesel.
Var är klokheten när den Svenska transportbranschen inkluderat alla andra dieseldrivna maskiner som grävmaskiner, lyftkranar, ångvältar o.s.v står på vippen att gå i konkurs just p.g.a för höga omkostnader ( skatter )
Ännu mer utsläpp är att vänta då vi måste köra in transporter från andra länder som kör billigare p.g.a billigare levnadsstandard där dom bor.Det innebär ev ökad arbetslösa i Sverige och vad kostar inte detta, samt social ohälsa.Lägg där till Kedjereaktion på alla varor som måste höja sina priser på grund av just höjda transportkostnader om vi inte säljer ut hela transportbranschen vs. Kanske inte blir billigare trots allt i slutänden, men då har vi ledsamt nog tappat massor med jobb möjligheter som resultat.
Nu blir även bilen en klass fråga i jämlika Sverige p.g.a skatten.Och vad tog landsortspolitiken vägen där man värnar om landsbygden??? Ja där är man ju verkligen beroende av transporten p.g.a av större avstånd.

Att tvinga folk indirekt att köpa el bilar gör ju att många inte kommer att har råd med bil. Elbilen har ju också sin problematik med ett ej miljövänligt batteri. Bilar som efter ca 8 år måste byta batterier för flera hundra tusen kronor för att få en 8 år gammal bil att fortsätta fungera. Jag är inte negativ till el bilar, men allt är inte svart eller vitt, det är min kontext.


I dom flesta länder i världen har man inte råd med lyxen att tänka grönt, där försöker man överleva. Men det är just där dom stora utsläppen äger rum med en gamla bilparker samt dieseldrivna megastäder, ej fungerande sopsortering o.s.v. Har man rest i världen så känner man till detta. Världen är inte rättvis.

vi kan försöka göra den så rättvis som möjligt.


Man kan skatta ihjäl en nation som Sverige vilken inte kommer att hjälpa någon.
Men att ha en välmående nation ger ekonomi som i sin tur kan hjälpa fattiga länder att tänka grönt med gröna investeringar. Här finns ju i alla fall en logik.
Att fråga och att undra är konstruktivt och skapar en delaktighet i samhället. Detta skall alltid uppmuntras!!!!! Därav skriver jag ibland och försöker vara delaktigt i vårat allas samhälle.


Jag fortsätter en kortis med fler energi produkter som har fruktansvärt hög skatt som stjälper och samtidigt uppmuntrar företag att flytta ut ur landet.
El försörjningen i Sverige har också flera hundra procent i skatt p.g.a transport via vårt elnät / ledningarna som är byggda med bl.a skattepengar för många år sedan. Ja vårt största energiverk är väl fortfarande Vattenfall AB som till viss del ägs av oss skattebetalare, eller staten som bör vara en del av oss skattebetalare. Ja det skall ju hänga ihop med samhället på något sätt.

Det är lätt att uppfatta som staten blir mer och mer isolerad från samhälle, som en egen maktfaktor över samhället. Var det så det var tänkt och är det så det representeras kan man ju fråga sig?


” Längtar efter politiker där man känner igen sig i det samhälle dom pratar om ”


Tillbaka till El skatterna:
Även dessa energiskatter äter ju upp folks plånböcker och mindre blir över till att handla andra produkter. Är det ett välmående tänk, genererar detta till en god ekonomi där företagen kan växa och jobb skapas?Eller tror man att en sämre ekonomi kan skapa ett grönare samhälle med fler jobb och större möjligheter?Ja den kontexten ser man i alla fall inte i andra länder med sämre ekonomi.
Även om jag är ganska så novis ang kunskap om samhällets uppbyggnad har jag ju fortfarande lusten och rätten att undrar hur det är möjligt att göra sådana här beslut där just energiskatterna / drivmedelsskatterna drabbar så många människor ????


Vi har högre och högre skatter när det kommer till alla smygskatter som exempel energi och drivmedelsskatter. Vi har också så att säga klimatskatter där skattepengarna borde vara öronmärkta till att skapa möjligheten till ett mer miljövänligt samhälle. Att bara skatta och ta pengarna till annat får ju hjulen att stanna istället för att smörjas.


Vi betalar mycket skatt överlag och det kan vara ok. Men skatten som skall hjälpa får ju inte ha till uppgift att plötsligt stjälpa samhället.


Skall inte den demokratiska ledningen där allt mellan höger och vänster reglera med beslut så man lägger grund till goda förutsättningar för ett välmående land och underlätta för att få en ekonomisk tillväxt?


Vi Svenskar bryr oss högljutt med kraftiga ord via våra medier om omvärlden och om varandra, men oftast inte så kraftfullt om problemen i vårt eget land. Så har det varit i många år.Varför har vi fått en sådan tunghäftan som brett ut sig så mycket i vårt land, lägg där till jantelagen när det gäller oss och vårt eget samhälle där vi gärna förtrycker varandra.


Visionerna om en ljus framtid med konstruktiva lösningar lyser med sin frånvaro!!!Goda saker görs men det måste komma upp i ytan så det skapar hopp och tro på framtiden.
Dax att börja höja varandra och se det positiva och konstruktiva ??? Skapa förutsättningar och inspirera, se möjligheter även i det nästan omöjliga. Ställ krav med konstruktiva frågor, där mottagaren kan ha möjlighet att möta upp.Finns inte förmågan att mötas uppstår ett stort problem som måste redas ut.

Ang Jantelagen och tunghäfta!
Man tänker att det kan väl inte vara möjligt att just dessa beteenden med Jantelagen och tunghäfta, rädsla mm planterats i samhället som sedan kan fungerar som maktverktyg. Nej så cyniskt kan väl inte ett samhälle var?
Där vill man ju höra folkets röster för att just kunna skapa ett samhälle där folk trivs och vill bo, ha sin företag som kan frodas och som i sin tur skapar arbeten.Transparent uppriktigt, ärligt och jämlikt.Det är väl just detta som bl.a är det vackra med Demokratin?


Ja detta är bara lekmannatankar från min sida.

Nyfikenheten är stor vad kontentan av dessa besluten som tas kan genererar för vårt samhälle?
Min önskar är att politiken är just transparent så vi människor vet vart färdriktningen leder oss.Ett samhälle som belyser och stärker situationen med konstruktiva lösningar med visdom klokhet och kärlek för människan.


Det som förut har beslutats att planteras i vår jord ( samhället ) växer och har blivit kontentan av vårt samhälle i dag.Det är svart på vitt vad folks förmåga eller oförmåga genererar, ett träd som växer och frodas eller ett träd som sett sina bästa dagar och faller sakta mot marken.
Har vi ingen som har till uppgift att ta ansvaret ???Ja tjänstemannaansvaret togs ju bort, man kan fråga sig om det skulle behövas tas i bruk igen.Ansvar är väl ett ord som står för en typ av trygghet.
Detta var söndagens funderingar.


P.s jag skriver detta just för att försöka belysa och samtidigt förstå problematiken.Hur ser du på det hela, vad för idéer skapar ett samhälle som du och dina medmänniskor skulle trivas i?
Magnus.


www.culturmeetsindustry.com


#magnusrosen #bassplayer #mannebass #peace #manneinstrument #manneguitars #ebs #drstrings #rollsroyce #bentley #you #me #love #peace #understanding #thesea #sol #nature #göteborgsstad #heavymetal #hardrock #music #hardrock #visdom

Lämna en kommentar