Brev till Regeringen !!!

Mitt brev till Sveriges regering som är skickat i dag ang drivmedel och el priser.

Hej Mitt namn är Magnus Rosén.

Jag med många andra känner och undrar hur Sveriges riksdag resonerar när medborgarna kläms åt av Regeringens politik.

Före jag skickar detta till tidningarna önskar jag en kommentar från er som är mer tydlig än att ni hänvisar till er website.

Vi vill känna förtroende och förståelse, inte en odemokratisk vision där vi ” folket ” inte får vara med att tycka till fast det är vi som betalar för hela kalaset.

Det viktigaste är inte att ligga först utan att ha ett fungerande samhälle. 

I ibland är det faktiskt svårt att förstå.

Tänker på el och bensinpriserna.

Elen är billig på natten och mycket dyr på dagen.

Då borde det ju vara efterfrågan som sätter priset? Är det rätt att ha ett system som stjälper människor i ett samhälle, för att sedan rättfärdiga att en lite grupp människor tjänar en förmögenhet på nödvändiga basvaror?

Detta borde absolut finnas ett tak för att skydda samhällets invånare, vi får hoppas på att det inte är en trend som rättfärdigas med olika anledningar som blir svårt att förstå.

( ang Nord Stream attentaten ) 

Naturgasen är ju inte störst i varken bilparken eller hushållen i Sverige med tanke på priserna.

Vi har ju med våra skattepengar finansierat elen i form av olika tekniker från vattenfall, vind, kärnkraft, sol o.s.v

Vi borde ju istället få subventionerad ström då folket äger vattenfall, då det är statsägt och finansierat med skattemedel, alltså våra pengar.

Regeringens sida:

https://www.regeringen.se/myndi…/vattenfall-ab-vattenfall/

En viss del av skattepengarna har vi bl.a finansierat förnybar energi. Denna energi skulle vara prioritet till Sverige innan överskottet säljs utomlands, så vi slipper köpa vår egen el dyrt ifrån utlandet. Tänk om det är så cyniskt att det är samma el vi köper tillbaka där mellanhänder tjänar stora pengar? Ja vem vet!

Ja i dag vet vi att moral och etik inte längre har något större värde när man ser utvecklingen ledsamt nog.

Sen har vi bensin och disel priserna.

Sänkt bensin och diesel pris under valet ??? Hm  

Bensinen och dieselpriserna är helt upp åt väggarna.

Då dessa energivaror har mycket mycket hög skatt borde detta vara subventionerat med sänkta skatter.

Eller är det så att man försöker tvinga på el bilen? En bil som många inte har råd med, samt ett elnät som inte ens klarar av hushållen utan att vi blir ruinerade!?

Speciellt nu när även basvaror som mat mm har blivit så dyrt.

Alltid bra att handla grönt, men också relevant att se att hela Sveriges befolkning endast är i storlek som en stadsdel i dom största mega staderna i världen som ex Chongqing i Kina med över 30 miljoner invånare, lägg därtill alla andra Mega städer och stora stadsdelar samt mer än 7 miljarder människor på vår jord, ja då är 10 miljoner invånare inte mycket att komma med.

I många länder kommer man aldrig att ha råd med ett elnät som klarar av dyra el bilar. Bilar som endast få kommer ha råd med i fattiga länder.

Hur var det nu igen med återvinning av alla miljöfarliga batterier?

3 och 4 generationens bilar finns i dom

flesta länder i världen. Där kanske en satsning kunde ske med hjälp ifrån iländerna för en renare bilpark, där hade det kunna spela en stor roll då nya bensin och dieselbilar är ganska så rena i förhållande till gamla bilar.

7 miljarder invånare ( 7 miljard är 7000 miljoner ) på vår jord, då är en elbilspark i Sverige en försvinnande liten hjälp för världen men en stor stjälp för den lilla människan och företag som är beroende av transport i vårt land.

P.s jag är inte emot el bilen, är bara förundrad av tillvägagångssättet med energi priserna då detta stjälper oss vanliga människor.

Att rättfärdiga allt med att Sverige skall vara först känns som ett verktyg för att få igenom stjälpande beslut.

Den som varit ute i dom rika länderna ser att vi ligger långt bak i den moderna utvecklingen i dag.

Mycket av vår fd utvecklade industrin har vi sålt till utlandet.

Det viktigaste är inte att ligga först utan att ha ett fungerande samhälle. 

Ha gärna el bil men moderna bensin och dieselbilar är absolut bättre i det gröna tänket än den gamla bilparken som lustigt nog lever vidare i andra länder. Våra sålda begagnade bilarna / lastbilarna fortsätter att smutsa ner trots våra miljöskatter och krav utanför Sveriges gränser.

Att stjälpa befolkningen och företag som går i konkurs med dessa bensin diesel priser skapar ju bara tragedi och ingen bättre miljö och inget bättre samhälle.

Försvinner vår välfärd försvinner även möjligheten till att hjälpa utsatta människor i den grad vi gjort förut som nation.

En parantes:

( Samtidigt satsar Svenska storbanker 43 miljarder på oljeindustrin i Arktiskt, ja hur var det nu igen med miljöskatterna och miljökrisen? )

Man undrar varför inte miljöskatterna går till bättre miljö – med öronmärkta skatter ?

Det skulle ju kunna sänka priserna på den gröna handeln och få ett stort och viktigt resultat i denna miljökris då dom gröna valen är konstigt nog dom dyraste valen i affärerna???

Eller är det så när man fått alla privilegier som vi skattebetalare har betalt så är inte den folkvalda uppgiften så viktig längre?

Då är det kanske karriären och ett rikt levande som är prioritet?

Det verkar som man följer den osynliga makten istället för att vara folkets budbärare, skapa visioner och förutsättningar som samhället mår bra av. Med andra ord, man borde skapa positiva spiraler istället för dom negativa spiralerna vi blir matade med varje dag.

Ja det var ju det här med moral, etik och ansvar!

Bra med åsikter för alla att ta del av.

Ibland kan man förstå när men hör relevanta argument . Det hör ju till utvecklandet!

” No hard feelings ” mot olika åsikter!!!

Detta är tankar som känns förbryllande och man letar efter relevansen i det hela?

Vore tacksam för ett gehör.

Med vänlig hälsning, Magnus Rosén

Lämna en kommentar