En ev bok!

Varför har jag fått ett liv? Och sedan skall jag dö!
Detta skulle kunna vara en titel på en bok!?
41 år av musik och kultur.Heavy Metal, klassisk musik, konstmusik, Källarbandsmusiker, självlärd, mina föreläsningar, resor, välgörenhet, ambassadörskap, drivkraften och lusten o.s.v.Kors och tvärs med tankar och funderingar om livet och musiken. Allt i en salig blandning som flätas in i frågan om vår existens: Varför har jag fått ett liv och sedan skall jag dö!!!
Jag fick en god knuff i dag av en god vän Snowy Shaw. Citat: Du kanske skulle ge dig på att skriva en bok, då ditt musikliv varit väldigt olikt många andra rockmusikers liv!!!
Det kanske är dax att styra energin åt en summering av detta äventyr.Man kan ju ev se det som en föreläsning om sitt eget liv, om inte annat inför sig själv. Både framgångar och fall i en berg och dalbana som fortsätter som ett ändlöst spår genom livet, upp och ner, upp och ner. Detta har givit mig en unik livsåskådning som vuxit fram under åren. Något som jag säkert delar med vissa andra människor som utmanat livet och dess möjligheterna.
Om jag skulle ha något intressant att säga är ju svårt att svara på. Men vi alla har ju på något sett ett unikt liv. Frågan är bara om man klarar av att uttrycka sig på ett sätt som intresserar.
Ja, vad behöver man för en start till en bok förutom en story!? Kanske ett bokförlag skulle vara bra att ha med sig. En spökskrivare, som man kallar det, där jag kan få den hjälp som behövs för att boken skall hålla så god kvalitet som möjligt.
Vågar knappt tänka på om detta ens skulle kunna bli av. Och självklart funderar man på vem som skulle vilja läsa om just ens eget liv?!Om inte annat så är det nog bra att någon gång i livet summera miraklet! Vilket mirakel kanske du frågar dig!?
” Livet så klart ”.
Hur mer frågor du ställer dig till vad livet egentligen är, desto större blir tydligheten av miraklet. Varje cell i kroppen vet var den skall när kroppen byggs upp i magen på en kvinna.Någon cell skall bli en liten del på ett öga, en annan cell skall bli en del av en fot o.s.v. Alla miljarder celler vet vart dom skall och vilken funktion dom skall ha. Detta är färdigprogrammerat i cellerna. Ja man kan ju fråga sig vem som programmerat cellerna från början? Sedan när alla organ och kroppsdelar är satta på rätt plats och miljontals funktioner fungerar, så är det dax för födseln in till vår verklighet och värld. Där blir vi fyllda av en energi och en drivkraft som kommer att följa oss genom livet.Detta är ett pussel som lägger pusselbitarna av sig själv. Ett pussel ingen levande människa skulle kunna lägga. Vissa säger att det är en slump, men det får står för dom. Själv tycker jag att det är ett mirakel, och detta ser vi i allt levande på vår jord.En värld fylld av mirakel. En värld som vi nu förstör i vår oförmåga att förstå.

Boken! Att skriva av sig kanske är gott nog, även om boken inte skulle få något gehör. Den kanske skulle kunna ge mig en ny spegling och nya perspektiv om vår verklighet, om texten får möta en läsare som i sin tur reflekterar sina tankar i ord. En ev möjlighet att kunna lokalisera sig lite till i vår tid.
Så om inte annat kan det ev bli en spegelbok. Och det är ju gott nog för att skriva en bok.

Magnus. www.magnusrosenwebbshop.com

Lämna en kommentar