Poesi och Verklighet!!!

Kan poesi också vara verklighet som sipprar ut mellan raderna?

Mellan träden i skogen går dom 1000 stigarna mot vår längtan och våra lustar.Men det finns profeter som skymmer stigarna som leder till önskan, och skrämmer livets vandrare mot fallen där vattnet rinner ner i den negativa spiralen.

Att leva är möjligheter, det är riskabelt och det finns många vägar att gå.Utmed vägrenen finns färgglada nyanser av giftiga svampar och näringsrika bär.Stigar som leder dig till gläntor av harmoni och kärlek eller återvändsgränder, kanske till och med kvicksand.

Livets resa i en djungel där rätt och fel börjar bli otydligare och där moral och etik suddats ut.Lockelsen har alltid varit stort och den ser ut att bara växa i våran värld där det jordiska ger utdelning i form av makt av olika dimensioner.Den inre vägen är lång och kanske ändlös, långt förbi vårt jordeliv där endast portalen släpper igenom ljuset och dom detta tillhör.

Vad som är sant eller vilseledande kan endast var och en söka inom sig själva.Vi kommer ensamma och vi ger oss av ensamma där emellan visar sig vårt ansikte och vem vi är.Detta blottande kanske endast kan äga rum om vi ” inte ” har svaret på livets gåta.

Foto Gabriel Henningson.

Magnus

www.magnusrosen.com

www.magnusrosen.nu

Lämna en kommentar