Politiker eller Humanist

Politiker eller humanist!!!


Är varken politiker eller skribent ,men jag är en vanlig människa som önskar ett gott samhälle.
Vissa människor säger till mig att bli politiker då jag har åsikter och är humanist, något jag själv tycker är fint! Helt enkelt att bry sig om oss i vårt samhälle.

Att ifrågasätta är nog det främsta verktyget för att bli upplyst vill jag tro.Något som alltid skall främjas i alla lägen. Friskt och sunt!!!


Men jag själv tror jag skulle bli en mycket dålig politiker då jag i första hand tycker att alla skall ha rätt att uttrycka sina åsikter. Om det kommer till något så hemskt som att vara emot dom mänskliga rättigheterna så skall detta tas upp i sakliga diskussioner för att på så vis visa var man själv står och varför, samtidigt bena ut vad som är emot dom mänskliga rättigheterna. Jag tror helt enkelt på att diskussioner leder till något gott mellan människor så länge respekt finns.


Att försöka förstå sanningen utifrån olika perspektiv med respekt mot andra människor.Att försöka hitta bro-byggen mellan människor där man ser knytpunkterna istället för att se knutarna.Att se någon som fiende är att bygga murar. Att se någon som delaktig i önskan att få ett gott samhälle är något helt annat.
Och jag tycker samhällets maktkorridorer skall vara transparenta i en demokrati.  En politiker skall vara folkets ( sina väljares ) förlängda arm, i stora drag. Viktigt att politikerna försöka att jobba för sin väljares bästa i alla lägen. För ett gott samhälle från toppen till botten.
Har man missuppfattat detta, bör det i alla fall ifrågasättas.


Folket skall vara delaktig i den politiska diskussionen då det är folket det gäller. Direkt demokrati där man använder bank id och röstar om saker som rör samhället är sunt för dom som bor i samhället. Inte lika kul för dom som vill bestämma.

Till sist vill jag säga att dom stora pelarna i ett Välfärdssamhället som bl.a är Trygghet, Skola, Sjukvård, Pensioner & Äldrevård, Kulturen och Arbete.Dessa 6-7 pelare har alla partier med i sina program, men konstigt nog blir alla dessa pelare mer och mer krakelerade år från år!Det borde vara tvärt om då det ingår i alla partiernas löften att just lyfta fram dessa intressen, mer eller mindre. Det skulle inte spela någon roll vem som styrde landet i dessa frågor då alla har med sig detta i sina partiprogram som vallöften: Att just förbättra.Ingen går till val genom att försämra dessa redan urholkade stolpar, men det är just det som händer konstigt nog.
Denna trend och tendens skulle jag vilja belysa och reda ut.Varför blir det sämre när det borde bli bättre? 
En befolkningen skall vara upplyst med raka visioner som kan ge lust och en framtidstro.Detta är politikernas skyldighet enligt mig.


Till sist hade jag tillsatt en sanningskommitté som granskar politiker och massmedia. En kommitté som är oberoende av partifärger där folket och samhället kan kontrollera vad som sägas och skrivs. Har man inget att dölja borde man vara positiv till en sådan kommitté då det är svårt för oss vanliga människor att reda ut vem som pratar sanning eller vad som är ren propaganda.


Det är viktigt att vi vanliga människor inte sätter munkavel på varandra. Det finns bara en vinnare i detta och det är inte ” vi ” utan enbart maktfullkomligheten där vi alla andra är förlorare. Ett splittrat samhälle är ett farligt samhälle, ett enat samhälle är ett starkt samhälle.
Men med min inställning som jag har så skulle jag definitivt inte passa som politiker, mer som en katt bland hermelinerna.Detta är mitt svar till er som tycker jag skulle syssla med politik.
Jag fortsätta ta mig fram i kulturens snåriga värld med Kulturens fana som är värld sin vikt i guld för ett friskt och sunt samhälle. En mötesplattform för unga som gamla.

Jag stödjer solidaritets partiet med min röst som jobbar för rimliga pensioner för våra äldre i vårt land.www.solidaritetspartiet.se


Jag är Ambassadör för:

Riksförbundet ett narkotika fritt samhälle RNS

Riksförbundet Stoppa mäns våld mot kvinnor RSK

Långsiktig hållbarhet Juteborg

Friskhet & Hälsa Friskonomen

Magnus Rosén  Människa, djur och natur!!!!

www.magnusrosen.com

www.culturemeetsindustry.com

#magnusrosen #bassplayer #mannebass #manneguitars #manneinstrument #ebs #drstrings #future #love #peace#understanding #framtiden #jorden #earth #juteborg #friskonomen

Lämna en kommentar