Tomtar i Skogen

Tomtar i skogen!
Mellan glittrande julkulor och tomteluvor och nyårsfirande!En nyårsönskan ang 2019!Jag säger inte att jag har rätt, vill inte heller påtvinga någon mina åsikter.Önskar bara ett ljusare 2019 för alla oss människor i samhället.
Min fundering ang att leva i ett tryggt samhälle tillsammans med barn, ungdomar, medelålders och äldre.Kvinnor och män, flickor och pojkar.
Man inspirerar, kanske till och med påverkar med en dialog av kärlek och omtanke.Samt med positivitet och tydliga visioner.Man omvänder inte människor med hat eller hot, då hat föder hat.Samt utanförskap föder utanförskap!
Man bör självklart tända ljuset för människor som befinner sig i ett mörker.Men inte släcka ljuset där det är tänt.Man bör förbättra, inte säga att man förbättrar för att sedan försämra.Detta känns mer som ett försök till tvätteri av människors sinnen.
Att vara tydlig, rättvis och inte gömma saker i förakt gör det lättare för oss invånare att förstå.
Politiska dueller föder förlorare och simpla vinnare.Var finns dom visa och intellektuella människorna som värnar om ett tryggt och hälsosamt samhälle.Ett samhälle där man letar efter lösningar tillsammans med lyhördhet och respekt.Lagen och riktlinjerna för ett tryggt samhälle bör vara så tydliga att man inte behöver vara rädd för mångfalden.Sunt förnuft och kunskap måste alltid vara grundade i sanningsenliga rötter.
Låt mörkret och kaoset i vår riksdag få ett ljus över sig där strider, fördömanden och anklagelser mot varandra äger rum.( Sådant styre sådant samhälle )Vem har rätten att själv omvända folkets röster för sin egen vinning?Eller göra egna tolkningar som förvränger sanningen?Detta är varken demokrati eller sunt intellektuellt handlande för ett fint land!
Borde det inte vara människor med vishet moral och etik, människor som försöker ena folket i fred och harmoni som bör stå vid rodret.Lyhördhet, ödmjukhet, omtänksamhet och framförallt sanningsenliga med sunda visioner för framtiden.Inte politiker som splittrar sitt lands invånare i alla möjliga olika grupper och sedan näslar in förakt mot varandra. (borde inte den gamla härskartekniken vara utspelad i vår tid )Detta viktiga uppdrag får inte vara ett slagfält av mörkrets karaktär med individualism och egoism som ledstjärna.Karriär får man göra på andra platser i samhället inte i våra rikets salar.
Att ifrågasätta är att ta ansvar, och bör därmed också välkomnas inom politiken och i övriga samhället med respekt och lyhördhet.Förvrängningar av sanningen, ljug och bedrägeri, hat och fördömande känns mer som mörkrets vägar.Låt ljuset och kärleken på den enda vackra jord som vi känner till, och som ligger i ett ofattbart stort universum göra sig tydlig. Välkomna mångfalden med våra olikheter / inom ramen av dom mänskliga rättigheterna.Vi är inte lika! Vi är olika och det behövs respekteras åt alla håll.Det är just detta som är demokratins storslagenhet. Detta bör vi vara rädda om.

Magnus.www.magnusrosen.com

Lämna en kommentar